studeni 2019. godine

Promocija CD-a SERBUS!

Za 50. obljetnicu nezaboravnog filma 'Tko pjeva, zlo ne misli'
Uz 50. obljetnicu nezaboravnog filma 'Tko pjeva, zlo ne misli', Zagrebački orkestar ZET-a izdao je nosač zvuka s melodijama iz filma i popularnim zagrebačkim pjesmama, a sve kompozicije snimljene su u suvremenim aranžmanima napisanim posebno za ovaj orkestar.
Ovim albumom Zagrebački orkestar Zet-a učinio je važan korak u očuvanju glazbene tradicije grada Zagreba i tako obogatio repertoar hrvatske glazbe skladane za puhačke orkestre. Ostvarenjem ovako velikog projekta, nosač zvuka prijavljen je za glazbenu nagradu Porin u kategoriji Najbolji tematsko-povijesni album te Najbolje likovno oblikovanje albuma.
Zbog limitirane tiraže CD nije u slobodnoj prodaji, svoj primjerak možete osigurati uplatom prigodne donacije u iznosu po želji na račun orkestra.

Nakon što ste uplatili, pošaljite potvrdu o uplati na mail orkestra: puhorkzet@gmail.com ili ju donesite osobno prilikom preuzimanja CD-a na adresi: Ozaljska 105, prostorije Zagrebačkog orkestra ZET-a svaki ponedjeljak i četvrtak od 17-19 sati.
Ideja za nastajanje albuma Serbus! javila se 2017. godine, nakon obilježavanja 90 godina postojanja Zagrebačkog orkestra ZET-a u KD Vatroslav Lisinski. Naredne godine orkestar je u sklopu manifestacije „Zagrebački vremeplov“ održao ciklus od 10 promenadnih koncerata. Posebno za taj ciklus orkestar je naručio aranžmane skladbi iz najzagrebačkijeg filma „Tko pjeva zlo ne misli“ i pjesama o Zagrebu. Budući da su izvedbe bile izvrsno prihvaćene i od domaće i od strane publike i da su aranžmani spomenutih skladbi po prvi puta napravljeni isključivo za puhački orkestar, kao logičan slijed nametnulo se snimanje i izdavanje nosača zvuka. Repertoar koji izvode puhački orkestri u Hrvatskoj sastoji se u većem dijelu od skladbi i aranžmana stranih autora, a manjim dijelom od skladbi hrvatskih skladatelja. Ovim albumom Zagrebački orkestar ZET-a učinio je važan korak u očuvanju glazbene tradicije Grada Zagreba i tako obogatio repertoar hrvatske glazbe aranžirane i skladane za puhačke orkestre.
Jelena Horvatinec
Snimljeno |Recorded: MO PREČKO, ZAGREB, 2019.
Glazbeni producent i tonski majstor | Music producer and sound engineer: DALIBOR GRUBAČEVIĆ
Snimatelj |Recording operator: TOMISLAV HORVATINOVIĆ
Mix: DALIBOR GRUBAČEVID I HRVOJE PINTARIĆ
Mastering: NEXUS PRODUKCIJA
Izvršni producent | Excutive producer: JELENA HORVATINEC
Asistent produkcije | Production assistant: HRVOJE PINTARIĆ
Autor teksta | Texts by: JELENA HORVATINEC
Lektura | Editing and proofreading: MAJDA VIDOVIĆ
Prijevod | Translation: JELENA HORVATINEC
Likovno oblikovanje | Design: MARINELA ROHER
Asistent likovnog oblikovanja | Design assistant: MAJDA VIDOVIĆ
Autor fotografije|Photography : LICE GRADA
Nakladnik | Publisher: ZAGREBAČKI ORKESTAR ZET-a

Kontakt

Generalni kontakti:

zgorkestarzet@gmail.com
jelena.horvatinec@gmail.com
hrvojepin@yahoo.com
Predsjedništvo orkestra:
Daniel Modrić: +385915000606
Milivoj Levanić:  +38598419333
Jelena Horvatinec:  +385919284030
Hrvoje Pintarić:  +38589839613
Majda Vidović: majda.vidovic@hotmail.com
Za međunarodnu suradnju:

Jelena Horvatinec +385919284030
Hrvoje Pintarić +38589839613
Zagrebački orkestar ZET-a
Ozaljska 105
10 000 Zagreb
OIB: 89764304852
HR 3923 60000 1101 996007
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram